Voor wie

Begeleiding bij leerproblemen

-particulier
-PGB- gedragsbegeleiding zoals bv emotieregulering vanuit PGB, sociaal sterker staan, zelfredzaamheid
-jeugdzorg ZINN bij bv AD(H)D verwijzing vanuit het Wij team of via de huisarts.

Met of zonder officieel label….
Ben je mentaal slim of meer doe-slim….
Schoolkinderen, tieners , jongvolwassenen of oudere…
Ik help je graag jezelf weer op de rit te krijgen.
Bepaalde leeftijden geven vaak bepaalde ondersteuningsvragen

Iedereen heeft  ook sterke kanten en die gebruik ik om te laten zien dat je daarmee jouw zwakke kanten kunt oplossen of hanteren. Dat doen we ook door bij jou passende leerstrategieën aan te leren.
Het klinkt serieus, maar het is vooral belangrijk, dat je plezier in het leren hebt, of terugkrijgt.

Begeleiding vanuit PGB / ZINN

In de begeleiding vanuit het PGB / ZINN staat de (sociale) zelfredzaamheid van kinderen centraal, met als doel dat zij zich sterker, weerbaarder en zelfverzekerder gaan voelen. Deze begeleiding richt zich op zaken als het zelf leren vormgeven van hun leven, probleemgedrag en psychisch functioneren.

Zo begeleid ik leerlingen bij het helpen organiseren van dagstructuur, sociale ervaringen kunnen begrijpen, activering in ADL, sociale omgangsvormen oefenen, activiteiten helpen initieren, ongewenst gedrag helpen reguleren, de week voor bespreken en soms via creativiteit kunnen verwerken. Dit is “gewone begeleiding” en dus niet zo zeer cognitief gericht. Daarom valt PGB begeleiding onder een aparte begeleidigstak van praktijk Jongleer en staat ook als dusdanig bij de KvK geregistreerd: PGB begeleiding Jongleer.

Heb jij een persoonsgebonden budget? Neem dan contact op voor een afspraak voor een intake zodat we samen kunnen kijken of ik je kan helpen.

Bij AD(H)D is een basis Davis counseling vaak een prima manier om grip te krijgen op jezelf, concentratie, onrust in je hoofd te verminderen, beter te kunnen plannen en minder faalangstig te worden. Vraag een verwijzing voor ZINN via je huisarts. ( Programma van ong 30 uur).

Intake / Werkwijze

1. Beste manier van leren
2. Leervraag
3. Sterke kanten en vaardigheden
4. Methode
5. Evalueren
”6.

Wie, Wat & Waar

Elsbeth geeft 1 op 1 begeleiding.

Zie Methodes